Ius mentis Homepage | Categorieën | Lijst A-Z | Willekeurig artikel | Herpubliceren? | Over deze site | Blog | Contact
 

Reclame en commerciële communicatie

Internetrecht: Actualiteiten en commentaar

Reclame en commerciële communicatie: De laatste berichten van de Iusmentis blog

Belgische boete voor nieuwsbrief die dacht een servicebericht te zijn
De Belgische Gegevensbeschermingsautoriteit heeft een boete van 10.000 euro uitgedeeld aan de spoorwegmaatschappij NMBS. Dat meldde »»

E
»»

D
»»

E
»»

V
»»

E
»»

E
»»

D
»»

B
»»

D
»»

Lees alle berichten op mijn blog.

Met mijn nieuwsbrief krijg je de laatste blogs wekelijks in je mailbox.

Reclame, netjes gezegd commerciële communicatie op internet is controversieel. Veel gratis diensten hebben advertenties (banners of text ads) nodig om te kunnen bestaan. Er is veel weerstand tegen reclame, zeker via e-mail (spam).

Door ICT-jurist Arnoud Engelfriet (blog, contact).

Reclame, netjes gezegd commerciële communicatie is voor veel bedrijven van levensbelang, zeker op internet. De markt voor online adverteren is de laatste jaren dan ook enorm gegroeid. Merken en merkbescherming zijn daarbij cruciaal.

Tegelijk roepen advertenties, en zeker agressieve vormen zoals spam, popups en knipperende banners, weerstand op bij consumenten. Een interessante vraag is dan ook of je advertenties mag filteren.

Gerelateerd: Meningsuiting, Zakendoen op internet

Uitgelicht

Zakelijke communicatie via Internet
Voor zakelijke communicatie (e-mail, websites) gelden wettelijke regels. Een bedrijf moet haar contactgegevens publiceren bij elke communicatie, en reclame moet als zodanig herkenbaar zijn. »»
Spam nu eindelijk verboden
Het is in Nederland verboden om 'spam', ongewenste e-mail met vaak reclame, te versturen naar particulieren. Reclame en andere ongewenste mail mag alleen met voorafgaande toestemming worden verzonden. »»

Alle artikelen

Gespecialiseerd advies nodig?

Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen, of zit u met een juridisch probleem waar u advies over wilt? Neem dan contact op met ICT-jurist Arnoud Engelfriet, auteur van dit artikel.

© Arnoud Engelfriet. Dit werk mag vrij worden verspreid en gepubliceerd zoals bepaald in de licentievoorwaarden.

Laatste wijziging:
6 november 2018