Ius mentis Homepage | Categorieën | Lijst A-Z | Willekeurig artikel | Herpubliceren? | Over deze site | Blog | Contact
 

World-Wide Web

Internetrecht: Actualiteiten en commentaar

World-Wide Web: De laatste berichten van de Iusmentis blog

Eenzijdig nieuwe voorwaarden op je site zetten is niet bindend
Nieuwe voorwaarden alleen op je site zetten is niet genoeg, las ik bij de onvolprezen Eric »»

I
»»

E
»»

D
»»

H
»»

D
»»

A
»»

E
»»

D
»»

D
»»

Lees alle berichten op mijn blog.

Met mijn nieuwsbrief krijg je de laatste blogs wekelijks in je mailbox.

Het World-Wide Web (WWW) is waarschijnlijk het grootste informatiesysteem ter wereld. Het opzetten van een website, of tegenwoordig vaak een weblog (blog) wordt steeds laagdrempeliger. De hyperlink of URL is de basis van het WWW.

Door ICT-jurist Arnoud Engelfriet (blog, contact).

Het World-Wide Web is waarschijnlijk het grootste informatiesysteem ter wereld. Miljoenen informatiebronnen, van teksten of plaatjes tot complete interactieve films, worden aangeboden door servers verspreid over de hele wereld. Het moge duidelijk zijn dat zo'n groot system bijzonder complex is en afhankelijk is van groot aantal onderdelen.

Er bestaan ook een aantal problemen met betrekking tot het WWW, variërend van simpele zaken zoals hoe een specifieke bron te vinden is tot internationale disputen over the toepasbaarheid van nationale wetten of de jurisdictie over bepaalde acties die op het WWW plaatsvinden.

Gerelateerd: Het Internet op

Uitgelicht

What's in a name - Een URL onder het ontleedmes
Een Uniform Resource Locator (URL) wordt op het Internet gebruikt om adressen van bronnen (resources) aan te geven. URL's worden het meest gebruikt voor Websites, maar ook e-mail adressen of FTP-sites kunnen met een URL worden aangegeven. »»
Aansprakelijk voor hyperlinks
Een hyperlink is legaal, behalve wanneer de plaatser weet of redelijkerwijs moet weten dat de link naar een onrechtmatige publicatie wijst. »»
Legaal bloggen: juridische aspecten van weblogs
Deze gids bespreekt de belangrijkste juridische kwesties waar je tijdens het bloggen (blogging) in kunt belanden. Denk aan auteursrecht, aansprakelijkheid, smaad en belediging of gebruik van werk van anderen. »»
Juridisch webdesign
Een goede webdesigner moet niet alleen weten welke HTML codes hij kan gebruiken en of zijn website wel snel genoeg laadt. Hij moet ook rekening houden met rechten van anderen. »»

Alle artikelen

Gebruik van het World-Wide Web (WWW)

Publiceren van informatie op het WWW

Het World-Wide-Web en de wet

Gespecialiseerd advies nodig?

Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen, of zit u met een juridisch probleem waar u advies over wilt? Neem dan contact op met ICT-jurist Arnoud Engelfriet, auteur van dit artikel.

© Arnoud Engelfriet. Dit werk mag vrij worden verspreid en gepubliceerd zoals bepaald in de licentievoorwaarden.

Laatste wijziging:
6 november 2018