Ius mentis Homepage | Categorieën | Lijst A-Z | Willekeurig artikel | Herpubliceren? | Over deze site | Blog | Contact
 

Internetrecht in gewone taal uitgelegd

Koop nu het boek De wet op internet

"Weinig juridisch geleuter in de marge maar gewoon helder Nederlands over wat er mag en niet mag met en op internet." (Netkwesties)
"De papieren Arnoud Engelfriet" (Bert Brussen)

Het boek De wet op internet van ICT-jurist Arnoud Engelfriet beschrijft in duidelijke taal de belangrijkste wetgeving op internet: van auteursrecht online tot privacy, aansprakelijkheid van bloggers en forumsites en computercriminaliteit.

De vierde editie biedt 180 geheel geactualiseerde pagina's en meer dan 400 eindnoten met juridische bronnen en achtergrond. Updates tot en met juli 2017.

De papieren versie kost € 29,95. ISBN 978-90-820834-5-3. Bestel nu!

Waarom dit boek?

Internet verandert snel, maar wetgeving een heel stuk langzamer. Dat maakt internetrecht zowel voor leken als voor juristen een lastig vakgebied. Dit boek legt in heldere taal uit hoe je als internetter om moet gaan met deze regels.

Aan de hand van vele voorbeelden en rechtszaken wordt uitgelegd wat de consequenties zijn van bijvoorbeeld de privacywetgeving, de Wet Koop op Afstand of de strafbepalingen over computercriminaliteit voor een weblogger of forumsite. Ook voor wie muziek of films op internet wil plaatsen, biedt dit boek een goede houvast.

Wat staat er in het boek?

Het boek telt elf hoofdstukken:

 1. Hoofdstuk 1. Wat is internetrecht?
 2. Hoofdstuk 2. De vrijheid van meningsuiting
 3. Hoofdstuk 3. Privacy en persoonsgegevens
 4. Hoofdstuk 4. Auteursrecht
 5. Hoofdstuk 5. Online ondernemen
 6. Hoofdstuk 6. Werken in de wolken
 7. Hoofdstuk 7. Creatief met auteursrecht
 8. Hoofdstuk 8. De macht van de EULA
 9. Hoofdstuk 9. Computercriminaliteit
 10. Hoofdstuk 10. De baas op internet
 11. Hoofdstuk 11. Toekomst van het internetrecht

Wie schreef het boek?

De auteur Arnoud Engelfriet is partner bij ICTRecht sinds juni 2008. Hij is gespecialiseerd in internetrecht waar hij zich al sinds 1993 mee bezighoudt.

Hij werkt als partner bij juridisch adviesbureau ICTRecht. Zijn site Ius mentis is één van de meest uitgebreide sites van Nederland over internetrecht, techniek en intellectueel eigendom. Sinds 2007 blogt Arnoud dagelijks over internetrecht.

Arnoud is medewerker van het Tijdschrift voor Internetrecht. Voorheen was hij secretaris van de Stichting Copyright en Nieuwe Media. Daarnaast is hij actief op tientallen websites en forums, waaronder Zibb, Netkwesties, Security.nl, Marketingfacts, Tweakers, Netters en Rechtenforum.


Bestel nu!

© Arnoud Engelfriet. Dit werk mag vrij worden verspreid en gepubliceerd zoals bepaald in de licentievoorwaarden.

Laatste wijziging:
1 september 2010